View Single Post
Eski 01-05-2008, 16:41   #12
arodopman
Ağaçsever
 
arodopman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-08-2004
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 82
Sayın Denizakvaryumu,

Açtığınız bu güzel konu için sizi kutlarım. Değindiğiniz gibi Buğday Çimi ve Suyu(birde buğday şırasını yapıyorum ki bir ara onu da yazarım) harika ürünler. Olabildiğince fazlaca yaşamımıza katmamız gereken sağlıklı beslenme araçları. Vakit buldukça bunlara değgin yazmaya çalışacağım.

Benim kullandığım filitre kağıtları saf selülozdan yapılmış ve kimyasal kullanılmamış kağıtlar. Beyaz Band olarak geçiyor. Yine de perliti hatırlatmanız iyi oldu. İlk fırsatta onu da deneyeceğim.

Konunun en can alıcı yanını sormuşsunuz. Tohum konusu. Bu konuda çok sıkıntı çektim. En sonun da İzmir de faaliyet gösteren Işık Organik firmasının organik buğdaylarında karar kıldım. İstanbul’ da dahi çok az yerde bulabiliyorum. Beşiktaş’ ta
Kırkambar Doğal Ürünler dükkanının sahibi eski dostum Bahri Kılıç’ tan alıyorum. Bir kiloluk ambalajlar halinde satışa sunulmuş nitelikli bir ürün.

Değindiğiniz son nokta diğer tohum çimleri. Buğday Çimi kadar fazla olmasa da Arpa, Soya Fasülyesi, Mesh çimi çalışmalarını da yaptım. Soya Fasülyesi çinmi başlı başına bir harika. Özellikle salata yapmakta kullandım. Diğer baklagillerin çimlendirilip kullanılabileceğini de düşünüyorum ama denemedim. Özelliklede elde ettiğim tohumların niteliklerinden emin olamadığım için ve buğday benim hayran olduğum bir bitki olması dolayısıyla buğday üzerinde durdum genellikle.

Bana bu paylaşımı yapmama olanak verdiğiniz için bir kez daha teşekkür ederim sizlere.

Saygılarımla.

arodopman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön