Sevgili sin ,hata yapıldıça doğrular görülür önemli olan hataları görebilmek doğruyla arasındaki farki bulabilmektir.
Resimlerden gördüğüm kadarıyla siz şöyle bir hata yapmışsınız,ancak bu yorumumu irdeledikten sonra hemen buraya doğruluk payını yazın lütfen diğer arkadaşlarımızda faydalansınlar.
EC faktörü 19 litre yerine 20 litre enjektörün ve yapmış olabileceğiniz 1-2 cc lik farklarla bitkiyi bozacak seviyelerde değişmez üzülmeyin hata yaptım diye, bence asıl hata sistemde nedenmi ? şöyle düşünüyorum:
Küçük saksılara torfu koymuşsunuz ve onlarıda ana tanka daldırmışsınız. ana tanka hava vermişşiniz ama oksijen bakımından zengin olan besin eriyiğinin torfun içinde hareket etmesi çok kolay olmaz. yani bitkiler gereken oksijeni alamamışlar gibi geliyor bana birtanesini strafordan çıkarıp köklerini resimlerseniz daha iyi yorumlanır.tahmin ediyorumki kökler henüz besin eriyiği içinde yayılacak kadar büyüyememişler ve bitkiler beslenememiş.Bu sistem durgun su kültürü olmuş ama besin eriyiğinin dolaşımını torf engellemiş.
|