View Single Post
Eski 30-04-2008, 13:40   #47
favorit
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-04-2008
Şehir: bursa
Mesajlar: 3
yabani ot sorunu

meyve baçemin içersinde böğürtlen dikenine benzeyen yabani bir bitki var bizim buralarda köstek dikeni olarak anılıyor ama bilimsel adını bilemiyorum. çeşitli zirai ilaçları kullanmama rağmen bir türlü başedemedim.bitki yaprak ve dal yapısı bakımından böğürtlenin dikenin aynısı ama meyve vermiyor. . kökleride yaklaşık 50 cm derinliğe iniyor .
ayrıca bu bitki böğürtlen gibi yerden yukarıya doğru uzamıyor. yani dalları toprağın üzerini örtecek şekilde sarmaşık gibi uzanıyor.bu uzunluk yer yer 3-4m. yi buluyor ve dalın ulaştığı en son noktada takrar kök salıp oradan tekrar bir kaç dal yaparak araziye yayılıyor.bu bitkinin yayılış şekli bu yani tohuma benzer bişey şimdiye kadar görmedim. daha önce arazinin sadece belli bir noktasında vardı son iki yıldır hemen hemen her tarafına yayıldı. ayrıca zirai müdahelede yukarıda belirttiğim gibi meyve bahçesi olduğu için ağaçlara zarar vermemesi için her ilacı kullanamıyoruz.
buraya resmini koymak isterdim ama dediğim gibi böğürtlenin aynısı tek fark meyve vermemesi.
bu bitki hakkında bilgisi olan ve ne şekilde bir mücadele vermem konusunda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkurler..


Düzenleyen favorit : 01-05-2008 saat 23:33
favorit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön