Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tugo
Yaşam döngülerini ve davranış biçimlerini araştırabilmek için türünü öğrenmem gerekiyor. Ben kara kurbağası denilen türe benzettim, doğrumu aceba?
|
Merhaba,
Fotoğrafta gördüğümüz kurbağa
Bufo viridis (Gece Kurbağası)'e benziyor. Gözüne dikkatli bakabilirseniz; irisi yeşilse
viridis olduğundan emin olabiliriz. (Türkiye'de bulunan diğer bufonid olan
Bufo bufo'da iris kırmızıdır.)
Bufo'larda, fotoğrafınızda da görüldüğü gibi, çift sıralı yumurta kordonu tipiktir.
Alıntı:
Yumurtladıktan sonra bağırmaları da kesildi. ama aynı anda hava da çok soğudu. Aceba suskunlukları eşlerini davet olayı bittiği için mi, yoksa başka bir nedenle mi?
|
Bu türün erkekleri, boğaz kısmında bulunan ses keseleri sayesinde kuvvetli bir şekilde ve uzun süreli öterler. Kurbağaların genelinde, erkeklerdeki bu ötüş temel olarak, sizin de belirttiğiniz gibi çiftleşme çağrısıdır. Çiftleşme dönemi bittiği için susmuş olabilirler ama konu hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmadığım için kesin bir şey söyleyemiyorum.
Alıntı:
Şu anda iribaşlar yüzüyor, onların da gelişim ve davranışlarını merak ediyorum. Evet tam bir yıl döngüsü yaşadıktan sonra öğrenmiş olacağım ama, bilerek gözlemlemek daha hoş olsa gerek.
Türü konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
|
Larvalar yüzdüğüne göre bu yumurta fotoğraflarını çekeli 1 hafta - 10 gün olmuş galiba, ya da yeni yumurta bırakmışlar. Eğer larvaları düzenli bir şekilde gözlemlerseniz metamorfozu, yani gelişimi rahatlıkla görebilirsiniz. Böyle bir doğa olayına bahçenizde birebir tanık olmaktan eminim ki çok keyif alacaksınız.
Sağlıcakla,
Naşit İĞCİ