ralcaga, resimdeki dere gümüşpınarda mı? gümüşpınar da tatlı su balığı bulunuyor mu? ayrıca seni kutlamak lazım; köyünü tanıtmak amacıyla epey çaba sarfediyorsun. gümüşpınarı biliyorum. büyükçe bir köy. tabii o eski köy evlerinden eser yok. yeni beton binalar yükseliyor. ancak yine de Istranca silsilesindeki köylerin tümü gibi sizin köyde çok güzel aynı ismi gibi. öğrenmek istediğim birşey var ama bilemeyebilirsin. binkılıçın eski ismi ıstranca imiş. acaba neden değiştirilmiş?
daha önceki mesajımda yaylacıktan bahsetmiştim. enteresan birşey yok demişsin ama eklemişsin "kız alıp vermiyorlar" diye. aslında 4-5 yıl önce hürriyette çıkan bir haber üzerine yazdım ben bunu. o köyde değişik inanışlar ve ritüeller varmış. ylda bir gün köylerinde yabancı kimseleri bırakmazlar, değişik şekilde giyinip, özel yemek yaparlarmış. o zaman köylerinde yaşayan bir çobandan alıntı yapmışlar. çoban köyü o gün terk etmeyip gizlenmiş ve yapılanları görünce epey şaşırmış. zaten rumelili olmamaları bile o yöreye enteresanlık katıyor. sana da ilginç geldiyse sizin köyün eskilerinden araştırabilirsin. mutlaka bilirler. nasıl enteresan değil mi?
|