View Single Post
Eski 28-04-2008, 09:28   #369
şükran ünal
Ağaç Dostu

şükran ünal's Avatar

Giriş Tarihi: 25-07-2007
Bahçemdeki fideleri buradaki dostların uyarıları ile soğuklardan çok şükür korumuş oldum. Bunlara ilave biraz daha fide alıp diktik ve sabah akşam suluyoruz. Maydonoz tohumunu bu sefer derin ve uzun plastik saksıya ekmiştim dün ilk biçimini yaptım ve sabah kahvaltısında tattık. Nane demetinden yapraklarını ayıklayıp ayırdığım sapları da yine yatay olarak gübreli toprağa ekmiştim ve o da sağlıklı bir şekilde gelişiyor. Envordan gelen iki kök çilek ve nazlı 06 ile paylaştığımız çileklerde çok güzel tuttular ve hepsi çiçekteler.Ispanakların tamamını toplayıp eş dostla paylaştık. Yerine yeni fideler ektik. Camlı balkonda daha önce ektiğim 40 günlük fasülye fidelerini artık bahçeye toprağa fideledik. Bahçe toprağımız çok ağır bir toprak olduğundan bu sene biber fidelerini boş olan büyük ve derin saksılara ektik. Zaten bahçenin küçük bir bölümü sebze olarak ayrılmıştı Diğer tarafta bozulan çimin yerine dün fare kuyruğu ektik. Burada çimlerin yerine çime benzeyen otlar çıkmıştı dün eşimle tek tek onları temizleyip toprağı tesviye ettik ve öyle ektik. Bu kısımlara zaten basmıyoruz aralarda karo taşlar döşeli. Balkonumuzda geçen haftaya kadar duran ahududuyu bahçede uygun gördüğümüz bir yere diktik. Sevgili zenfre nin yolladığı çiçek tohumlarımın büyük bir bölümü topraktan boyunlarını gösterdiler. Mutfak penceresi önünde tohumdan ektiğim kırmızı petunyalar da çok güzel gelişiyorlar. kartopumuz çiçeklerini açtı. Sıra da Şakayıklar ve inci çiçeği var. Bu yazdıklarımı size fotoğraflamaya çalışacağım. Fotoğraf makinasını kızım istanbul a giderken götürmüştü ve bugün inşallah gelecek ve ondan fotoğraflamasını isteyeceğim. Eğer şakayıktan beğenip isteyen olursa uygun zamanında kökünde oluşan soğanlarından seve seve paylaşırım. Tabi sebzelerden de tohum aldığımda mutlaka paylaşma mutluluğuna ererim. Herkese sevgiler.

şükran ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön