Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi venus
Sn.İzzeterisen,
Oncelikle yardımlarınız icin cok tesekkur ederim.Aslında dunden beri sulamayı kestim filizin biri tamamen curudu ancak 2 .si simdilik yesil tam topraktan cıkmadı sulama yapmaya korkuyorum acıkcası alttan sulama yaptım benim toprak karısımım icinde perlit +kum+torf var fazla sulu olmuyor ancak nemli kaldıgı icin mi problem yasıyorum bilmiyorum.Bu karısımı esit ayarda yaptım sanırım belki de sorun bu..... Aynı sorun devam ederse resim cekmeye calısırım bir de siz gorün cunku 1. tohumu (curumus olanı) maalesef atmak zorunda kaldım...Saygılar
|
Zaten bu şekilde çürümüş etkilenmiş olan fideler hiç bir işe yaramaz, hiç bir zaman düzelmezler. Şimdi ölmeseler bile ilerde ölürler, bunları hemen atmanız gerekir.
-Benim aldığım Adenium tohumları karışık çeşitlerdi. Bir kısmı erken çimlendi. Hepsi aynı saksıda idi, ama saksının ayrı ayrı yerlerinde. Çimlenenlerin çıkanların olduğu yerlere toprak yüzeyi kuruyuncaya kadar su vermedim. Sadece çıkışın olmadığı yerlere çaydanlığın ucu ile çok az su verdim veya filit ile su püskürttüm yüzeye biraz.
-Su püskürtmeyi de gözle kontrol ederek verdim, sulamanın saati zamanı olmaz, gerekirse verilir. Bunu da elle ve gözle kontrol ederek tahmin edebilirsiniz. Eğer karışımın suyunun azaldığını düşünüyorsanız, biraz su püskürtün yüzeye, biraz bekledikten sonra eğer gerektiğini düşünüyorsanız biraz daha püskürtürsünüz. Böylece toprasğın(karışımın) fazla su ile doymasını, köklerin havasız kalmasını engellemiş olursunuz. Fidelerin sağlıklı olması yetiştiriciliğin temelidir.
-Bir de çıkış tamamlandıktan sonra şaşırtma yaparsanız eğer köklerde koyu renk görürseniz, bu bitkileri de atın, diğer bitkiler ile birarada kalmasınlar.
Başarılar.