View Single Post
Eski 25-04-2008, 13:53   #3
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
Kral Hala çıplak !

Merhaba,

" Korunan Doğal Alanlar Sempozyumu Sonuç Bildirgesi Yayınlandı " yazısını okuyunca önce sevindim ve heyecanlandım. Sonra Türkiyede yaşadığım aklıma gelince boşverdim ve hüzünlendim.

Malum bu gün yok olmaya yüz tutmuş bir sürü doğal sit alanı ilan edilen yerimiz,beldemiz ve belediyemiz var. Bakın bakalım kanunlara ve bir sürü bildiriye rağmen korunabilmiş mi?

Korunamadıysa sebepleri ne? Niye ve kimden korunamamış? Söyleyeyim.

Ranttan korunamamışlar. Eğer bir yerde rant varsa oranın korunma altında olması veya korunacak olması veya üzerinde ağaç olması orayı kurtaramaz. Ağacı keserler,tarihi binayı yıkarlar veya yakarlar. Niteliğini değiştirirler olmadı planı değiştirirler o da olmazsa haritayı yeniden düzenlerler. Yeşil alan ilan ederler sonra bir holdinge satarlar, üzerinde yapılana ortak olurlar.

Ama bir yolunu bulup oradaki rantı paylaşırlar. Adamını bulup kuruldan geçirirler, belki istimlak edip, sonra paylaşırlar. Belkide site yapıp paylaşırlar. Ama korumazlar.Siz de asla koruyamazsınız.

Kimler mi? Seçtiğimiz yöneticiler ve onların işbirlikçileri. Bkz. Hür ve bağımsız işbirlikçi işinibilir basınımız.

Saygılar.

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön