View Single Post
Eski 24-04-2008, 19:27   #172
uyar11
Ağaç Dostu

uyar11's Avatar

Giriş Tarihi: 17-11-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İlkin Mesajı Göster
Alttaki tür Euphorbia trigona diye biliyorum ve başlı başına bir tür sukulent, aşı yapılması için gereken özelliklere sahip değil diye biliyorum. Kesildiği zaman beyaz bir süt çıkartıyor bu da üstteki kaktüsü etkiler zannedersem. Ama tam detaylarını sen daha iyi bilirsin tabii.
Evet, alttaki anac bir Euphorbia, bir tur sukkulent ve bu aileye ait butun turler kesildiklerinde beyaz (tahris etme ozelligi olan, hatta zehirlenmeye sebebiyet verebilen) bir sut cikartiyor. Ama her beyaz sut cikaran bitki, bu ailedendir diyemiyoruz.
Beyaz sut cikarmasi, asilamayi etkiliyor ******, ama senin dedigin gibi etkiledigi kaktus degil.
ZIRA, EUPHORBIA AILESINDEN HICBIR BITKIYE, CACTEAE YANI KAKTUS AILESINDEN HICBIR BITKI ASILANAMAZ. ****** BUNUN TERSI DE OLAMAZ.
Euphorbiya asilanacaksa, anac ve asi, euphorbia olmak zorunda. Bu asilamayi yaparken cikacak olan sut, temiz su ile uzaklastirilarak asilama islemi kaktuslerde oldugu sekilde yapilir.
En basta dedigim gibi, Euphorbia bir sukkulet. Ama kaktus te bir sukkulent.
O zaman bir kaktus bir succulent uzerine asilanamaz diyemeyiz. Eger asi yapilacak parcalar (anac ve asi) kaktus ailesinden birer sukkulent iseler, ****** asilama yapilabilir.
Oyleyse, oncelikle, daha once de acikladigim uzere, aileleri cok iyi tanimamiz gerekiyor.
Unutmayin. SUCCULENT BIR AILE DEGILDIR. Bazi ozellikleri barindiran, bazi ailelerin, ortak ismidir.
Sanirim biraz aciklayici olabilmisimdir.
Umarim, arkadasimizin yaptigi hatayi hemen yazmayipta, sizlerden hatasini bulmanizi istememi, bir ukelalik **** cok bilmislik olarak algiyaniniz olmamistir.
Eger hemen cevap vermis olsaydim, bu konu ve bu cok onemli hata gecistirilmis olacakti. Bazen yaptigimiz hatalar, bize ve baskalarina buyuk tecrubeler kazandirabilmektedir. Iste bu niyetle, bu konuya biraz dikkat cekmek istedim. Ilgilenen butun arkadaslara tesekkurler.
Saygilarimla,

uyar11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön