View Single Post
Eski 24-04-2008, 12:22   #248
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TreePedagogue Mesajı Göster
Uzman16; Kullandığın malzeme şeffaf bu köklenmeyi olumsuz etikleyecektir, köklense bile köklerin gelişimi aldığı ışıkla bozulacaktır.
Ayrıca köklendirme yapacağın bölgede torf sıkı durması gerekir, bardakta bu sıkılığı sağlaman zor. Sürekli nemli durması gerekir bardakta bunu sağlaman yine zor...
Diğer bir nokta ise koyduğun aparatın hareket etmemesi gerekmektedir ki bu yeni oluşacak taze kökleri kopartır.
Tavsiyem Siyah kalın bir naylon ile
http://www.ipm.iastate.edu/ipm/hortn...yermonocot.gif
Bu linkteki gibi bir uygulama.
Test ettiğim tüm yöntemler içinde en hızlı ve en iyi sonucu veren bu yöntemdir..
Sayin treePedagogue, havai koklendirmelerde koyu renkli naylonlar yani sira, renksiz(seffaf) olanlar da kullanilabilir. Dusundugunuz gibi kisa surede isik kokleri pek etkilemiyor, yani kokler gelisip dali ana agacatan ayirana kadar en azindan etkilenmiyor. Ustelik reksiz naylonunu acip bakmadan koklerin gelismesini izleyebiliyorsunuz.

Uzman 16 havai koklendirme icin sardiginiz koyu renkli naylonlarai cikarip, seffaf naylonla sarmiya kalkismayiniz, agaclarinizi rahatsiz etmeyiniz birakiniz bu koyu renkli plastikler icerisinde koklensinler.

Havai koklendirme yontemlerinde koklenme suresi her bitkide ayni degildir. en cabuk koklenen sogut cinsleri iki haftada sonuc alinabiliyor. Incir, cin karaagaci 4-6 hafta, akcaagac 6-8 hafta, Sari yasemin, Mese 2 ay, Igne yapraklilar ise 6 ay ile 1yil arasinda koklenebiliyor. Oya agacini bilmiyorum ama 6-8 hafta alacagini dusunuyorum.
Sana guzel bonsai calismalari diliyorum.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön