Sömürü planlarının bir parçası mı?
Merhaba,
Yıllardır bizi daha çok verim alabileceğimiz lafları ile kandıran ve bizden daha geliştikleri çok açık olan bazı ülkeler, sonunda planlarının meyvelerini görmeye başladılar galiba.
Dünyada kendine yetebilen birkaç ülkeden biri olmamıza rağmen, artık ne tohumumuz ne de ekecek alanımız kaldı.
Esasında durum bu kadar kötü değil ama önlem alıp karşı stratejiler geliştiremezsek olacak olan galiba bu.
1985 te Anneannem öldüğünde tahta sandığından çıkan tülbentlere sarılı fasulyeye benzer tohumların ne anlama geldiğini anlayamamıştım. Şimdi biliyorum ve artık herbirimizin yediğimiz tatlı bir karpuzun veya üzümün çekirdeğini gazete üzerinde kurutup bir tülbente sararak güneş ışığı almayan bir yerde saklamamız gerektiğini biliyorum.
Aslında tohumculuk dediğimizde ve bu işi yapan dev gibi markalara ve dünya devlerinin ülkemizdeki uzantılarına bakınca zor ve yapılamayacak bir işmiş gibi zannediliyor. Aslında çok basit.
İsrailin bir çeşit kataloğu var ki inanmazsınız.Yine bu forumda rastlamıştım. Adamların verimli toprakları olmamasına rağmen bu kadar kapsamlı çalışmalar yapmalarının sebebinin , birgün bizim topraklarımızda birşeyler yetiştirmek istediklerinin göstergesi değil mi?
Yaz geliyor. Herkese yediği meyvenin çekirdeğini saklamayı teklif ediyorum.Bakalım balkondaki saksımızda meyve yetiştirmek çok mu zormuş ?
En azından belli tatlarımızı kaybetmememiz için birşeyler yapabiliriz. Unutmayın hiç de zor değil.
Saygılar
|