Güler Hanım, Nergislerinizi bugün mü topladınız? Harikalar.
Bizim buralarda kış soğanlıları çoktan geçtiler. Doğayla ilgisi olmayanlar havalar ısınsın diye dua ediyorlar. Ben ise yaz geliyor diye üzülüyorum. İzmir için bu; açan çiçeklerin azalması, açmayanların da yaşam savaşı vermesi demek oluyor

Bugün çiçekler hakkında karamsardım, çiçeklerinizi gördüm yine içim açıldı.
Hafta sonunda bir gün evden ayrıldım. Eve döndüğümde balkonumun şiddetli rüzgardan tarümar olduğunu görünce önce sesli bir şekilde ağladım. Bu evi değiştirmek istedim. (Balkonu çok rüzgar tutuyor) Artık çiçeklerle uğraşmıyacağım dedim. Tabi ben kendimi bildim bileli bundan böyle yeni çiçekler edinmeme kararı alırım. Fakat aynı gün yine çiçekler önüme geçer ve ben onlarla birlikte eve dönerim

Bu güzelliklerinizin içine sabah sabah üzüntülerimi kattım ama beni en iyi sizlerin anlıyacağını da biliyorum.
Çünkü eşim anlamıyor
Halbuki bir günlüğüne gittiğim Annemin bahçesinde çok mutlu olarak dönmüştüm. Annemin bahçesi de sizin ki kadar büyük ve düzenli olmasa da çok güzel.
Bizde bu sonsuz sevgi ve azim varken bu alışkanlığı asla bırakamayız. İşten çıkıp gidince doğru balkona çıkıp yeni düzenlemeler yaparım

Bu alışkanlık bende doğuştan var ki. Ben ilk okul sınıf pencerem de bile çiçek yetiştiriyordum.
Üzüntüm çeneme vurdu, uzattım. Size ve tüm çiçek severlere selam olsun.