View Single Post
Eski 20-04-2008, 16:05   #38
praecox
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Alıntı:
kuru olanlarda preslenmiş onlar da galiba yeşermeyecek kadar kuru olmalı.tam sağlıklı bi cevap nasıl alabiliriz.
Esasen yeniden canlanmaları veya yeşermeleri mümkün. Bu büyük olasılıkla sphagnumun kendi içinde karışmış sporlarından çimlenmek yolu ile olacaktır.

Alıntı:
kuru sphagnumu saf olarak vft ler için kullanabilirmiyiz. Yani saksıyı saf sphagnumla doldurup vft yide içine ekersek sorun olurmu torf ve perlit kullanmasak.
Bu durum VFT'ler açısından en ideali, lakin bulamadığım bir yosunu neden böyle kullanayım ki... torf ve perlit de gayet iyi sonuçlar verebiliyor iken.
Sphagnum (en azından ülkemizde) elde etmek günümüzde zor ve hatta pahallı gibi bundan dolayıdır ki bu yosunu buluncada ancak olmazsa olmaz denecek yerlerde kullanmakta fayda var. Ben şahsen bu hercai tür EB'lerde sphagnum kullanmıyorum. Ancak bazı zor EB türlerinde veya Orkidelerde kullanımı bu anlamda bana mantıklı gibi geliyor.
Yani iki nokta arasında bir ulaşım söz konusu ise ben olan vesahitleri kullanmayı düşünürdüm olmıyan bir, özel şöförlü mercedesin gelmesini beklemek veya tedarik etmenin hesabını yapmak biraz mantıksız gibi...

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön