Sardunyaseverler merhaba yazılanların tamamına yakınını okudum hepinize deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Burdaki fidanlıklarda muhteşem sardunyalar var koca bir sera sardunya dolu hepsi çiçek çiçek Teras'ta yeni çiçek yetiştirmeye başlayan acemi bir çiçeksever olarak 3-4 saksı aldım şimdilik muhteşemler en kısa zamanda resimlerini çekip burda sizinle paylaşıcam tek korkum Antalya'nın korkunç sıcaklarında sardunyalarım ve diğer bitkilerimin ölmemesi ne yapıcam bilmiyorum sanırım deneyim kazanmadan olmuyor
esmer pirinci ilk defa burda duydum ve sodayı ben sardunyam için özel sıvı bitki besini kullanıyorum ama esmer pirincide denicem mutlaka patır patır çiçek açıyorlar kuru yapraklarını ,çiçeklerini sürekli temizliyorum
anlamadığım toprağı nasıl çapalayacağım saksıda bu işlemi nasıl yapıyorsunuz zaten yaprakları çiçekleri toprağı görünemez hale getirip saksıyı dolduruyor
birde şunu merak ediyorum ben küçük saksıda aldığım sardunyaların saksılarını büyültüp toprak ekleyerek değiştirdim burda okuduklarımdan hersene saksının toprağının yenilenmesi saksının fırçalanması gerekiyor deniliyor bu çok yorucu olmazmı bir sürü saksı var
ayrıca eski toprak kalıp gibi oluyor tüm kökleri sarıyor köklere zarar vermeden bu toprağı nasıl temizliyoruz köklerde budanıyor mu nasıl??
çok soru sordum ama deneyimli olan arkadaşlardan bu konularda cevap alırsam çok minnettar kalacağım
Sevgiler..
Düzenleyen crocus_07 : 21-04-2008 saat 09:52
|