View Single Post
Eski 15-04-2008, 15:30   #36
Passion
Ağaç Dostu
 
Passion's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-10-2007
Şehir: Türkiye
Mesajlar: 513
Merhabalar,

Ben de begonyayla ilgili daha çok taze bilgilerimi paylaşmak istedim. Geçen sene çelikten çilli begonya dikmiştim. Bu sene boyu 70 cm ye ulaştı. Ama ne zaman çiçek açar bilemiyorum. Dibinden bir filiz daha verdi onunda boyu 50 cm kadar.

Yine bir ay kadar önce, annem bir arkadaşından şeker begonya dallarından getirmişti, bardakta biraz suda beklettikten sonra diktik , şu anda biri kırmızı çiçek açtı. Pembe olanı sap halinde duruyor hala. Dün onları yeni bir saksıya aktardım. Pembenin kökünde hafif kabarık bir görüntü vardı. Bir umut diyip tekrar diktim.

Yumrulu begonyadan çok istiyordum. İstanbul'a gittiğimde Praktiker'den satın aldım. Paketi 6,99 YTL ve paket içersinde 3 adet vardı. Birini orada yüzeye yakın bir şekilde torfa diktim. Aydınlık sabah güneşini alan bir odaya koydum. Toprağı kurumaya yakın su verdim. Ama sularken abartmadım. Yüzeyini nemlendirecek şekilde suladım. Sanırım 2-3hafta kadar sonra yapraklar topraktan çıktı. Ekim tarihini aklımda tutmadığımdan tam zamanı yazamıyorum. Fide hızlı büyüyor gibi geldi bana. Buraya iki gün önce gelirken 4-5 cm ye yaklaşmıştı boyu. Dün iki yumruyu da ektim burada. Gelişimleri hakkında bilgi vermeye ve fotoğraf göndermeye çalışırım. Ben fideler büyüdükten sonra çeliklerinden çoğaltmak istiyorum. Zenfree'nin bahsettiği gibi sürgünler 10 cm'ye ulaşınca yumruya yakın yerinden kesip dikmeyi deneyeceğim.

Passion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön