Arkadaşlar konu benim ne yaptığım değil bu işe yeni başlayanların **** başlamaya niyetlenenlerin ne yaptığı ne yapacağı, elbette bende birşeyler yapıyorum. Belki ilerde paylaşırım yaptıklarımı sizlerle.
Ancak bu ortamda herkesin başarısı kendine, yani ben yaptım oldu, benimkisi en iyi oldu demektir amatörlügün sırrı.(Her konunun amatöründen)Yaptığın balığa benzemedi, yahu arkadaşlar bu benim balığım.
Benim hayalim, benim rüyam. Yani hemen örneklendirmeye ne gerek var.
İnternette wood carving diye girilince milyonlarca örnek var. Benim örneklerde eksik olsun. Gelelim şu kuru ağaç işine, yine söylüyorum en iyi ağaç bulabildiğiniz ağaç -ceviz buldunuzda benmi itiraz ettim.-Yukarlarda bahsi geçen kitabı elde edenler varsa daha iyi anlayacaklardır konuyu.
Ağaç sürekli yaşayan bir malzemedir. İçi bir süngerden farksızdır. en kuru dediğiniz ağaç bile % 30'a yakın su alır su verir. Eh ****** bu arada da çatlar. Sanayide ağacı işlememesi için önce öldürürler yani küçük parçalara ayırırlar. sonra yeniden birleştirirler. Bu işlem ağacın işlemesini önlemek içindir.
Agacın içinde milyonlarca organizma yaşar. emprenye denilen işlem ve bunun gibi bir çok işlem ağacın çok yaşamasını, sağlıklı yaşamasını temin içindir.Bunun insana değil sadece ağaca zararı vardır.
Gelmek istediğim nokta şu doğal görünümlü heykel konusu, Ağaç malzemenin işlememesi için sünger dokusunun su çekmesini önlemek içindir çeşitli üst yüzey işlemleri. Zaten ağaç malzeme altındaki dokunun görüneceği şekilde boyanır. Şeffaf boyalardır söz konusu olan.
Her malzeme çatlayacak diye bir şey yok. Ancak tedbir alalım diyorsanız mesela tik yağı, mat vernik, saf gomalakla hazırlanmış gomalak cila bu işte sizi tatmin edecek sonuçlar verebilir. Yani üst yüzey işlemleri denilen cilalama, boyama sizin estetik kaygınızdan öte ağacın kendi istegidir. Selam ve saygılar.
Düzenleyen aybala : 24-05-2006 saat 21:24
|