View Single Post
Eski 13-04-2008, 22:10   #6
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Orman Kanununda, Uygulamada Orman Sayilmayan Alan Diye Birşey Yok

Merhaba,

Şu an bize lazım olmadığı için, Orman Kanununu ve ilgili Yargıtay içtihatlarını bilmiyoruz.

Bana lazım oldu, öğrendim.

Kadastro görmüş, orman sayılmayan alan olarak orman tahdidi dışında kalmış ve tapulu 21 dönüm arazimiz orman sayıldı.

Önce isyan ettim bu iş nasıl olabiliyor diye,sonra araştırdıkça o korkunç gerçekle yüzleştim.

Türkiye Cumhuriyetinde şu an yürürlükte olan ve gerek kanunlar ile gerekse Yargıtay Kararlarına dayanarak, orman ilan edilemeyecek arazi yoktur.

Evveliyatı orman olan arazi lafı, ve eski memleket haritaları,hava fotoğrafları gibi sadece orman idaresinin bakabildiği 50 yıllık haritalara dayanarak istedikleri yeri orman ilan ederler.

Yürürlükteki kanunlar muğlak ifadelere sahiptir. Orman olan ve olmayan yerleri tarif ederken dikkatli okursanız satırların arasına ustaca yerleştirilmiş ifadelere rastlarsınız. İşte bu ifadeler gerektiğinde ormanın veya hazinenin avukatları tarafından orman idaresinin elini güçlendirmek için kullanılan ifadelerdir.

Yine biraz daha araştıracak olursanız,tapulu arazileri ellerinden alınan insanların az olmadığını görürsünüz. Yani bu bir hukuk yanlışlığı filan değildir.Şehirlerde orman arazilerinin işgaline ses çıkarmayan orman idaresi, köylerde dededen ve babadan kalma tapuları bir yolunu bulup iptal eder.

Türkiye Cumhuriyetinin o kapı gibi tapusu, bir orman şefinin derme çatma raporu ile sabun köpüğü gibi yok olur. Hiçbir kanun ve kural işinize yaramaz.

Ancak başınıza gelince anlarsınız, Orman sayılmayan yer diye bir şey olmadığını.

Aslını sizin göremediğiniz, kötü çekilmiş harita fotokopilerine dayanarak kararlar alınır, siz orman tahdit haritasını ve kadastro tutanaklarını orman idaresinden elde etmeye çalışırken tapunuz uçar,gider.

Ama üzülmeyin,bağımsız yargı var ona başvurursunuz....Haksız yere tapunuzun hangi hukuk hileleri ve hukuk dışı yollar ile iptal edildiğini anlatmaya çalışırken ihtiyarlarsınız.

Saygılar


Düzenleyen Oğuz Karsan : 12-11-2008 saat 15:37
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön