Merhaba;
Ben de bu sene Şubat ayında pazardan alınmış rokaların köklerini bahçeye ekmiştim. Hemencecik büyüdüler ve birkaç kez bolcana roka topladık. Hatta Mart ayında yurtdışında olduğum için hiç ilgilenilmedi ve 20 gün sonra döndüğümde baya fazlaca roka yaprağı topladım. Yalnız ben rokaları köklemek yerine ne olacak diye yapraklarını keserek toplamıştım. Tabii yeni yapraklar vakit harcamadan tekrardan çıktı. Şu anda havalar ısındığı için sanırım az ve öncekilere göre daha cılız yapraklar çıktı. Hepsi de çiçek açarak tohuma kaçtı. Tohum toplamayı düşünmüyorum. Nasılsa toprağa vakti gelince düşerler ve yenileri kendi kendine çıkar diye.
Benim sorum olacak bu konuda;
Yaprakların görece altında ufak topçuk şekilde oluşumlar var. Sanırım bunlar erkek organlar olabilir. Acaba tohumlar yapraktan mı çıkıyorlar yoksa gördüğüm keseciklerden mi?
Semiz otu da kolayca yetişen bir bitki sanırım. Yine pazardan aldığım semiz otu köklerinden 10-15 tanesini bahçeye ekip kendi haline bıraktım. 4-5 tanesi tuttu sanırım. Yavaş yavaş büyüyorlar. Çok fazla sulama yapmıyorum gölgelik bir alandalar sadece nasıl büyüyecekler diye merakla izliyorum.
|