En sert dediğiniz ağaç bile işlenir. Şu anda nette tur atmayı çok iyi beceremediğim için arkadaşın adını söyleyemiyorum. Çam ağacından heykel yapmaya çalışan arkadaş sen en sert, en sorunlu çamı seçmişsin. O çam ağacından daha uygundur gürgen gibi sert ağaçlar.
Çam alacaksanız damarlı ağaçların görüntüsü elbette güzel olur ancak damarlı kısımlar çok zor yontulur ve çabuk kıymıklanır. Çam ağacının iç odun denilen kısmından bulmaya çalış. Yani o güzelim damarlı işleri sonraki aşamalara sakla. (Elbette görüntüden fedakarlık edeceksin.)
Bu çok meşhur ıhlamur ağacı varya benim tabirimle karaktersiz bir ağaçtır. Yani damarsız olduğu için yumuşaktır. Nerede ise alçı havasındadır.Lütfen bu işe başlarken evin herhangi bir yerinde, bir masa örtüsünün üstünde yapacak şekilde planlayın her şeyi.
Objelerinizi ilk başlarda 15-20 cm. olarak planlayın. Ve bu işe evdeki bıçaklarla başlayın, Ucu mümkün olduğu kadar kısa, iyi bir çelikten bir ev bıçağı işinizi görecektir. Ev ortamında yapılabilecek heykellerin bıçağı ıskarpela değildir. Ev bıçağına benzeyen, uçlarına çeşitli şekiller verilmiş, çeliği sapının 1/4 ü kadar olan bıçak takımıdır.
Ben Ankara'nın altını üstüne getirdim bulamadım. Ancak kolayı var. İleride fotoğraflarını iletmeyi başarırsam kentinizdeki bıçakçılara tanesini 5-6 ytl gibi fiyatlarla yaptırabilirsini. Bu günlük bu kadar, Herkese selam ve saygılar
Düzenleyen aybala : 24-05-2006 saat 21:22
|