Sayın heykel sever arkadaşlar. Umutla ve mutlulukla izledim yazılanları. Ancak ne olduysa birden kesildi. Bunun nedeni acaba çok iyi niyetlerle başlamak isteyen arkadaşları iyi bıçak, illede iyi bıçak olmazsa olmaza itmemizmidir.
Bu satırların sahibi, piyasayı bilmesine ve Ankara'nın altını üstüne getirmesine rağmen uygun malzemeyi bulamıyor. Basit gibi görünen bir konu ağaç malzeme, ben bulamıyorum Ankara'da ıhlamuru, cevizi.
Sitelere gitmek lazım, yanlış bilmiyorsam, 20x30x200 mm.(en az) bir kalas arabaya sıgmaz, kimi bulur kime parçalatırsın, bu kadar büyük kütüğü ve parçalarını nerede kullanırsın. Bunu ev ortamında işleme kalksanız anneniz evden kovar, eşiniz evi terkeder.
Kısaca söylemek istediğim, heveslileri vazgeçirecek yöntemler yerine, işe başlamaları için motife edecek basit yöntemleri, ortamları, mallzemeleri önermek. Onlar bırakın işler ilerledikten sonra ortalama l sene sonra düşsünler maraş bıçaklarının peşine. (İleri amatörüne ara not: eser bıçak'ın veb sitesine bir baksınlar)
Bu bıçaklar adı bıçak ama ıskarpeladır. Tokmakla kullanılır. Düşünün insanların büyük bir kısmının apartmanda yaşadığı bir ülkede ıskarpela ile heykel yapım dersini.
Herşeyin amatörü bir arkadaşınız olarak. Ev ortamında heykel yapmak isteyenlere bir kaç ipucu. Agaç en iyi ağaç ulaşabildiğiniz ağaç. (Çatlarmış, siz yapında ilk bir kaç eseriniz çatlasın. Birşey olmaz. işin özü bu bir daha yaparsınız. Biraz daha mutlu zaman geçirirsiniz.) En kolay bulabileceğiniz ağaç çam ağacı, **** bahçede, yolda bulduğunuz adını bilmediğiniz bir ağaç. Her ağaç işlenebilir.
not: okuma kolaylığı için paragraf yaptım. teşekkürler (aybala)
Düzenleyen aybala : 24-05-2006 saat 21:24
|