Konu: Pepino
View Single Post
Eski 12-04-2008, 09:52   #103
bluecrop
Ağaç Dostu

bluecrop's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2008
pepino

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin Mesajı Göster
Önceki gün Adana'da bir markette gördüm pepinoları, 2 tane aldım.
İlk olarak ağızda kavun tadı bırakıyor, ancak ham, tamamen reyhasız bir kavun, yuttuktan sonra da salatalık tadı kalıyor ağızda.O da yine, reyhasız, su gibi bir salatalık Ham kavun, salatalık seven birisi olmama, meyvede pek reyha aramamama rağmen bana pek hitap etmedi.Masadaki diğer arkadaşlardan da, 8 kişiydik, tadını beğenen olmadı."Su yemiş gibi olduk" yorumlarını da ekleyeyim
Pepino meyvesinin armutla kavun arasında aromatik tadı vardır. meyvesinin yeme olgunluğuna geldiği briks değerinden anlaşılır. Hasattan önce pepino meyvelerin briks değeri refraktometre yardımıyla ölçülmelidir . Bu bilgiler meyvenin üretici yanıyla ilgili olmakla beraber , tüketicileri ilgilendiren kısmı tüketicinin yanında refraktometre bulunduramayacağı gerçeğinden hareketle meyvenin görsel albenisi ile bu ölçüm sağlanabilir.

Name:  pepino1sby1.jpg
Views: 2613
Size:  68.3 KB

4 yıldır meyve üretimi (hobi) yaptığımız pepinonun yeme olgunluğuna gelmiş meyvesinde aramamız gereken özellikleri şöyle sıralayabiliriz;
1- meyve olgunlaşma döneminde bol güneş aldığına dair kanıtlar taşıyan koyu krem, sarıya yakın bir ton
2- Gölgesiz açık bir alanda yetiştirildiğine dair , üzerindeki mor çizgilerin bolluğu
3- meyve büyüme döneminde yeterli su verildiğini gösteren pürüzsüz parlak bir kabuk kısmı
4- 400 gramın üzerindeki meyvelerde aşırı sulamadan dolayı aroma ve tad kaybı meydana gelir.

bluecrop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön