Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aslan_k
Sevgili Üzüm teşekkürler, fakat bu malzemeleri nasıl kullanıp birleştirdiğini de anlatırsan sevinirim, dedim ya serde acemilik var, elimde biraz iş becerisi vardır ama daha önce hiç böyle birşey yapmadım. Bir de böyle bir kulübe hava biraz serin olunca ne gibi şartlar sunuyor.
|
Sayın aslan_k,
Yetişkin olarak şartları zorlayarak 2005 yılında Aralık ortasına kadar kaldık, ama kış aylarında kullanılmasını tavsiye etmem. Mayıs başından Eylül - Ekim ortasına kadar rahatlıkla kullanılır. Eğer ısıtıcı kullanılırsa önden ve sondan 15-20 gün fazladan kalınır. Kullanımıda iyi bir kamp çadırından daha iyi.
Yapılışını elimden geldiğince aşağıda anlatmaya çalıştım. Vida ve matkapla çalıştık. Kiremit çıtasını köşeli ve geniş olanlardan şeçtik.
- Toprağı düzledik. Taş agırlıklı toprak ile bir miktar yükselltik. Bol miktarda kireç döktük.
- Şekil 1'dekine benzer bir yapıda kiremit çıtaları ile zemin oluşturduk. Köşelerde ve vidanın düz giremeyeceği yerlerde bağlantı elemanı kullandık.
- 8 OSB'yi Şekil 2'deki gibi, 2'sini Şekil 3'deki gibi ortadan alırken kestirdik. (11. OSB ile ilgili bilgi aşağıda) Vernikledik.
- Şekil 4 deki gibi duvarları oluşturup zemine dıştan vidaladık (OSB'de pullu vida kullandık) Bir duvarda kapının olduğu yerdeki OSB'yi (ortadaki kısa parça) 2 menteşe ile yan OSB'ye tutturduk. Köşelere içten kiremit çıtası vidaladık. (tepeden 6-7 cm kısa olarak)
- Şekil 5'deki gibi OSB'leri yerleştirip, zemine vidaladık. ortada kalan kısma 11. OSB'den bir parça kullandık. (Zemindeki kiremit çıtalarını özellikle en çok kullanılan ve ayakta durulan bazı yerlerde sık yapmadığımiz için problem yaşadık, 11. OSB yi buralarda 2. kat olarak kullandık)
- Bahçe çardağını ayakları kullanmadan ama bağlantı elamanını kullanarak hazırladık. Köşelerde kullandığımız kiremit çıtalarının üzerine oturtduk. Örtüsünü kenarları OSB duvarlarının dışına gelecek şekilde örttük. Dışarıdan en üstden kiremit çıtası, örtü, OSB olacak şekilde vidaladık.
-Duvarlardaki pencere diye adlandırdığımız yerlere sineklik mantığını kullanarak çıtalarla tülü vidaladık.
- 4*5'lik brandayı en üste örtüp çadır germe/sabitleme mantığı ile bağladık. Brandanın izdüşümünde yağmur için kanal açtık.
Aklıma bunlar geliyor. Sorularınız olursa cevaplarım.