Özlemce73, bahçeye ekeceksen, toprağı güzelce belle, yanmış gübreyle karıştır, düzelt. Tere ve rokanın tohumları çok incedir, çimlenmez bunlar diye düşünüp bol bol serpme tohumları.
Düzlediğin toprağa tohumları atıp üzerlerini çok az toprakla örtüp hafifçe sıkıştır. Sularken dikkat et toprak ve tohumlar akıp gitmesin. Hafifçe, bunun adına ne denir bilmiyorum ama duş başlığı gibi olan başlıkla az tazlikli sulamanı öneririm. Bir haftaya kalmaz yeşermeye başlar tohumlar. Biraz büyüyünce baktın çok sık olmuşlar, aradan sıkışık olanları kökünden çekip alırsın. Yeme büyüklüğne gelince kökünden çıkarmak yerine Maydanoz gibi keserek tüketirsen, havalar iyice ısınıp çiçekleninceye kadar yeter size.
Ben tere ve rokalarımı sonbaharda havalar serinlemeden ekiyorum, dediğim gibi keserek kullanıyorum Eylülden-Nisana kadar yetiyorlar. Çiçeklendikleri için dün hepsini kökten söktüm. Bahçe işim bitince küçük bir alana hemen tüketmek için yeniden tohumlarını atıcam. Havalar ısınır ısınmaz çiçeğe gideceklerinden, fazla ekmeyeceğim.
|