Bi' yandan çölle uğraşırken diğer yandan da gölle uğraşıyordum 3-4 gündür. Büyük peyzaj çalışmama gölet yapmak için seçenekleri düşündüm. Göletin ebatlarını 15cm ve 20 cm çaplı oval bir şekilde yapmayı düşünüyordum, böylece 1/20 ölçeğinde olduğu için gerçekte 3 metreye 4 metre ebatlarında bir göleti temsil edecekti. Gerçekçi olması için bu ebatlardan küçük olmamalıydı. ilk önce plastik bir kabın içini taşla döşeyip, saksıya yerleştirmeye karar verdim, kestiğim dondurma kabıyla bi süre uğraştım, olmadı. sonra yayladan topladığım taşlardan yapmaya karar verdim, bir süre, taşları kalebodur yapıştırıcısıyla tutturmaya uğraştım, sonunda doğal görünmeyeceği için vazgeçtim. Bugün düşünürken, aklıma cam geldi. Cam alttaki toprağın rengini yansıtacağı için, gölet sanki doğrudan toprağın içinde açılmış gibi görünecekti. O ebatlarda minik bir akvaryum mu yapsam dedim??? Sonra akşam markete uğradım ve tam o ebatlarda bir cam kap buldum. Güzel bir kap,yeter ki kenarlarını yosunla iyi kapat. Zaten yosun suyu sevip meyledecektir, Korkma Emrecan
Ardından Ladinin bize bakan tarafına yosunla duvar yaptım, Gölün kenarını çok iyi olmasa da şimdilik yeterince yosunla kapladım. gölete bakan bir eğrelti diktim, ve Ladin ile göl arasına daha önceden köyden bulduğum açık renkli topraktan yol yaptım. bu yol evden tarlaya gidecek.
Ardından göletin dibine dere kumu yayıp içine yayladan geçen yaz getirdiğim, bir su bitkisi diktim, Bu su bitkisi yaprakları su üstünde yoğunlaşan bir tür. Bir süre susuzluğa da dayanabiliyor. Ardınan gölete su doldurdum, biraz bulanık, ama durunacak.