View Single Post
Eski 03-04-2008, 19:20   #16
Eaglion
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tekin Mesajı Göster
sanıyorum kök leri fazla geliştiğinden sık sık budama gerekiyormuş
Tekin Bey, henüz bizzat gözlemleyemedim. Sizinle beraber aldığımız mor salkımlar nedeniyle salkım ve söğütlerle ilgili oldukça araştırma yaptım. Aynı gövde ve dalları gibi kökleri de yayılma ve sarma eğiliminde oluyormuş.

Benimkileri, ilk defa saksıdan çıkarırken belli olmuştu zaten.. İki ana kök dalı, hint türbanı gibi dönmüş de dönmüştü. Siz alırken görmedinizdi. Bir o kadar kök de saksının dibini patlatıp toprağa girmişti. Topraktan keserek çıkarmak zorunda kalmıştık.

Doğada hem derine hem yanlara çok fazla uzadığından evlere yakın yerlere ekilmesi önerilmiyormuş. Binanın temellerine dahi zarar verebiliyormuş.

Eh bu kadar arsız olunca haliyle her sene kök budaması ve yılda bir kaç defa dal budaması öneriliyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A.ŞAHİN Mesajı Göster
Dün yaptığım söğüt ormanı (gerçi ben şimdiye kadar hiç söğüt ormanı görmedim ama olsun, gerçekçilikten uzak mini doğa taklidim )
Siz söyleyince düşündüm de ben de hiç söğüt ormanı gördüğümü hatırlamıyorum. Böyle arsız bir türün, ki; tohumları da az arsız değilmiş, neden ormanını olmaz. Merak ettim. Yakın olurlarsa, birbirlerine de sarıp boğuyorlar mı acaba?

Eaglion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön