View Single Post
Eski 02-04-2008, 14:27   #2
eskimo
Ağaç Dostu

eskimo's Avatar

Giriş Tarihi: 03-06-2005
Alıntı:
Benim teklifim şu ; Tapulu arazisinde meşe ağaçlarının yetişmesine müsade edenlere, ileride orman idaresi tarafından tapu iptali davası açılmayacağına garanti verilirse, ne olur biliyormusunuz? HER YER MEŞE OLUR

10 yıl içinde her taraf meşe olur. Çünkü birçok insan benim gibi tarlasında fışkıran sürgünleri ileride zararı olur endişesiyle kopartmak zorunda kalıyor. Bu lafımı yetkililer sakın yabana atmasınlar. İki yıldır bir arkadaşımın arazisinden 500 adede yakın meşeyi köklemek zorunda kaldık hem de bu i,ş için kepçeye 1,000 YTL ye yakın para verdik ( bilmeyenler için açıklayayım; köklemek demek bir daha çıkmaması için köküyle beraber o ağacı sökmek demek)
Tarlanın ortasında meşe olur mu? demeyin. Ayrıca etrafındakilerde kesiliyor

Böyle vahşice sökülmesine rağmen en ufak bir kısmı toprakta kalan meşe ağacı bahara yine fışkırıyor,Kısaca meşe sürgünleri büyümesin diye kepçe ve dozerle mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Bu arada yaptığımız işlemin yasal olduğunu belirteyim. Yani orman idaresi tapulu arazinde oluşan ağaçları kesmek için bir nevi izin verip yardımcı oluyor.
Bakınız Çevre ve Orman bakanlığı 2/B yasını genişletme gerekçesinde sizden farklı düşünüyor......

Alıntı:
Kırsal alandan göç eden kişiler özellikle bu tür alanlardan; Hazine arazilerini ve orman sahalarının bir bölümünü yerleşim yeri ve tarım alanı haline dönüştürmüşlerdir.

Halen bu yerlerde ikamet eden nüfusun yaklaşık bir milyon civarında olduğu tahmin edilmektedir. Bu yerler üzerinde köyler, beldeler ve ilçeler oluşmuştur.

Bu sahaların yeniden orman olarak değerlendirilebilmesi mümkün görülmemektedir.
http://www.cevreorman.gov.tr/2b.htm

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön