View Single Post
Eski 02-04-2008, 13:58   #49
vyssera
Ağaç Dostu

vyssera's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sabah Mesajı Göster
Peyzaj çalışmanızda ladin ve çevresi çok hoşuma gitti.

Tourkana'nın bahçesi gibi sizin de seyirlik bir çalışmanız oluyor.

Yanılmıyorsam ladin ortaya yakın bir noktada. Düzenlemenin en uzun parçası ladin olacaksa onu biraz daha sağa ya da sola kaydırmanız daha iyi olacak.
- resimde, fotoğrafta altın oran mı, kesim mi denilen şey vardır ya o nedenle -

Böyle düzenleme yapmak da biraz resim biraz peyzaj bilgisi gerektiren ayrı bir uğraş olmalı, değil mi? Bana zor iş geldi.

Düzenlemenizin doğal görünmesi için yerörtücü tek tür mü, çeşitli mi olmalı aklıma takıldı. Galiba sizin çalışmanız ilerledikçe bu da cevaplanacak.

Aslında ladini sola doğru yerleştirdim, ama belki biraz daha sola kaydırmam iyi olurdu bilmiyorum. O bölgeye de ev koyacağım için ( inşaatı sürüyor ) eve yer lazım.

Yer örtücü olarak geneli yosun olacak. Ladin çevresi gibi bazı yerler kısmen sukulent ya da kekik gibi bazı diğer bitkilerle kaplanacak. ekleyeceğim bazı yapılardan sonra tekrar bir değerlendiririz. Olmazsa seneye ufak tefek düzenlemelerle yola devam ederim.

Yaptığım çalışmayı aşağı yukarı 3 ay kafamda tasarladım. Gerçekten zor, hayal ettiğimi saksıda gerçekleştirirken de türlü zorluklarla karşılaşıyorum. ve şunu da ilave edeyim; Şu anda yarısı bile bitmemiş bir çalışmaya bakıyorsunuz, yakında bir kısmını daha tamamlayacağım inşallah. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

vyssera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön