View Single Post
Eski 01-04-2008, 13:07   #1232
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vyssera Mesajı Göster

Bayanların çok ilgi göstermemesi nedendir tam bilemesem de, bonsai biraz erkek sanatı gibi bir izlenim var bende de, yanlış anlaşılmasın bayanlar yapamaz anlamında değil, ama erkeklerin tercih ettiği bir sanat gibi, neden böyle bilmiyorum. Belki benim gözlemim yanlıştır.
Vyssera sanirim senin gibi, dusunen uyeler vardir. Erkelerin katilimin daha fazla olusundan dolayi.

Yakin tarihimize donup bir baktigimizda, kadinlar sanat dallarinin bir coguna erkeklerden sonra baslamislardir. Ornegin, Tiyatro, resim, heykel gibi ama bu gun bu sanat dallarinda erkeklere tas cikartan sanatcilar vardir.

Bonsai ise, diger bati ulkelerini goz onune alirsak Turkiyede 50 yil sonra taninip bilinmeye baslamistir ve kadinlarin en azindan bu sanat dalina erkeklerle birlikte baslarlar diye dusundum hep(diger bati ulkelerindde oldugu gibi)

Bonsai bir erkek sanati degildir, her yas ve cinsiyetten herkesin ugrasabilecegi bir sanat dalidir. Vysseranin gozlemi dogrudur bonsaiye erkelerin katilimi su an daha fazladir ama ben inaniyorum ki Turkiyede dogayi. bitkiyi, cicegi ve sanati seven kadinlar bonsaiye de kayitsiz kalmiyacaklardir ve bunu da agaclar.net'teki bayan uyelerimiz kanitlayacaktir.
Oralara bahar gelmistir, baharin keyfini yasarken, hepinize iyi gunler diliyorum.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön