View Single Post
Eski 02-05-2006, 11:58   #111
Taşlıbahçe
Ağaç Dostu

Taşlıbahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2006
silivri ve budanasıca insanlar.

sevgili eskimo, ben zaten fotoğrafları çekiyorum, yine de önceden boyutları hakkında bilgim olması için istedim bu fotoğrafları, ölçülere gelince gövdelerinin ölçüsünden bahsettim ki bu ölçü yerden 1.30 m. yükseklikten alınan bir gövde çevresi ölçüsüdür. Ve lanet budamalara gelince herşeyin iyisini doğrusunu bildiğini zanleden insanlardan duyduğum öfke ve iğrenme giderek büyüyor! Kendi türlerine, üstelik ne yazıkki çocuklarına bile deneme hakkını vermeden dayatılan bu zihniyetin milyonlarca yıldır toprağa havaya suya börtü böceğe uyum geliştirerek kendi varlıklarını her an kusursuzlaştıran ağaçlara da uygulanmasına hiç ama hiç şaşırmasam da öncelikle beni zehirleyen duygulara yenik düşüp duruyorum. Bu hafta sonu Malina ve Aybalayla da bu budama saçmalıklarını konuştuk, malina bu konuyla ilgili bir bölüm de hazırlıcak sanırım. En acısı da kesilircesine budanan ya da kıyılan bu ağaçların bir daha o anki doğal güzelliklerine uzun uzun yıllar belki de hiç bir zaman kavuşamayacak olmaları. Umuyorum ki bunu da atlatırlar...
Vakit bulursan silivrideki anıt ağaçların fotoğraflarını çekmeye ve gövde ölçülerini almaya çok sevinirim. Ölçülerini almayıp ağaçların yanına bir insan figürü koyabilirsen de olur,sevgiler, saygılar...

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön