Merhaba,
Ben öğretmen değilim ama yakın bir arkadaşım öğretmen. Okuma yazma öğrenirlerken öğrencilerine birer bitki yetiştirmeyi öğretmesi için neredeyse yalvardım diyebilirim. Hatta gönüllü olarak haftada 2 gün okula gidip yardımcı olmayı bile teklif ettim ama küçük çocukların bazen çok acımasız olabileceklerini ve kavga ettiklerinde birbirlerinin bitkileri yolabileceklerini dolayısıyla öğrencilerinin birbirinin değer verdiklerine zarar verme yoluna gitmelerinin çok kolay olduğunu söyleyen arkadaşım arzumu kabul etmedi. Gerçi sizin öğrencileriniz daha büyükler. Daha rahat davranabilirsiniz.
Ben arkadaşımı ikna etmeye açlışırken çiçek soğanı ekmeyi planlamıştım. Bana kalırsa çeşit çeşit çiçek soğanları ektirebilirsiniz. İnternette birçok sitede çiçek soğanı var.
www.bahceburada.com da bunlardan biri. Çiçekler açtıktan sonra okulun bahçesine ekersiniz birkaç sene sonra iyice gelişince tekara çiçeklenir.
Tabii bu arada öğrencilerinize konserve kutusunu boyayıp saksı yapmayı da öğretebilirsiniz. Bundan başka çiçeklerini resim dersinde hiç solmayacak hale getirebilirler. Ahşaptan (nasıl yapılır çok fikrim yok ama olmayacak şey değil) duvara monte edilecek çiçeklik yaptırabilirsiniz. Hatta duvara gelecek kısmında arkalık olabilir. O arkalığı da bakır levhadan yaptırabilirsiniz. Yani sadece bitki yetiştirmezler birsürü iş yaparlar
Keşke benim öğretmenlerim bana zamanında bunları öğretseydi diyorum. Sadece ders çalışmaktan (ki ders çalışmaktan neredeyse nefret ederim) ibaret bir öğrenciliğim oldu. Üzgünüm ki kimse ellerimin kalem tutmaktan daha faza işe yarayacağını göstermedi. 23 yaşına geldikten sonra hayat meşgalesiyle öğreniyorum. Şikayet değil ama şimdiye kadar daha çok yol katedilebilirdi.
Sonuçta iyi niyetle başladığını için tebrik ediyorum. Sebatla devam edn ki öğrencileriniz iklerde "keşke daha iyi öğretmenlerim olsaydı" demesinler.
İyi çalışmalar,
Tuba