View Single Post
Eski 31-03-2008, 22:58   #13
guzidee
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-03-2008
Çünkü yosunlar yer yer var, olduğu yerde de yoğun degil. Hani yosundan yemyeşil olmuş yerler vardır, öyle değil. Ben bahçemin yemyeşil olmasını istiyor-dum. Aklimda hep cimler icinde rengarenk cicekler vardi. Gecen sene yaptirdik, husran. Bu sene de yine ilk dusuncem cim oldu. Fakat yosun ve cim iyi anlasamiyorlar. Dahasi su tutma sorunu...

Su an kazilmis halde, havalandirma safhasindayim. Fidanliktan konunun uzmani biri ile de baglantidayim. Bu hafta gelip, topraga tekrar bakacaklar. Ona gore artık, yer ürtücülerden seçiyor olacağız ya da belki osmanli çimini yer yer deneyeceğiz.

Tabi burada bu başlığı açınca, gerçekten işime çok yarayan bilgiler ve kaynaklar iletildi. Onlardan okuduklarımla artık gölgede de iyi işler yapılabileceğini öğrendim. Yeni bir deneyim benim. Daha önce hep çok güzel güneş alan yerlerde bulunmuştum.

Drenaj hala sorun ama artik bunu sineye cekecegiz. Bol su seven bitkiler sececegiz ve yer yer de cok buyuk toprak saksilar kullaniyor olacagiz.

Dun yine fidanlikta idim. Istanbul'da havalar soguk gittiginden Nisan 10/15'i cogu bitkiyi getireceklerini belirttiler. Su an kapali seralardan alip, dogrudan bahceye dikmemi onermediler.

guzidee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön