Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI
Uyelerimizden Vyssera hepiniz gibi bonsaiyi yeni ogrenen ve ogrenmiye devam eden, Iyi bir bonsai ustasi olma yolunda bir bonsai sevdalisi.
agaclar.net 1. bonsai yarismasinda en iyi agaci sergileyen Vyssera, yarismadan once ve yarismadan sonra neler hissetigini bizlerle paylasirsa yarisma hakkinda olumsuz dusunen uyelerimize de olumsuz dusuncelerini degistirmesi icin yardimci olur diye dusunuyorum.
Hepinizin guzel bonsaileri olsun.
|
Teşekkürler hocam, sizden bu sözleri duyabilmemiz yine sizin emekleriniz sayesinde oldu.
Yarışma hakkında dikkat edilmesi gereken birşey var; Acemilerin değerlendirilmesindeki kriterler, henüz bitmemiş, işlenmekte olan bir ağaç için de geçerli kriterler. Mesela fidan seçimi, telleme, budama gibi temel işlemler önemli puan topluyor. Estetik güzellik ise 10 puan, yani işlem sonrasında estetik bir ağaç ortaya çıkarmasak da oluyor. Önemli olan birkaç yıl sonra alması gereken son şeklin temellerinin doğru atılmış olması.
Kısaca, bonsainin temel kavramlarının oturtulması adına önemli bir işlev görebilir.
Deneyimlilerin kriterlerine bakıldığında ise, şeklini almış, bitmiş bonsailerin özelliklerinin puan topladığını göreceksiniz. Bu hali ile yarışmanın yararlı olduğu kanaatindeyim. Bizzat yarışmış olmak, ilk yarışanlardan olmak güzel bir duygu oldu. Türkiye'nin ilk bonsai yarışmasının da katılımı az da olsa birincisi olmak da hoş

Bu yarışma bir nevi bayramımız gibi olmalı, herkes birşeyler getirip orada paylaşmalı, forumda 1 tellenmiş dalı olan, kazanma derdi tasası olmadan, çirkin ördek yavrusunu oraya getirip, ben de bununla başladım, en azından yaşıyor, ve ilkbaharda filizlerini görünce mutlu oluyorum demeli. Sevgiler, saygılar.