Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi polatuz
, "Bugün bir bonsai yaptım" kolaycılığına indirgemememiz gerekiyor.
|
Sayın Polatuz,
Yazdıklarınıza yine katılıyorum. Ama sitede kullanmış olduğumuz bazı cümlecikleri seçerek alırsanız o zaman yanlış birşey tartışmış oluyoruz.
Ben bu siteye ilk üye olduğumda bana herkes bu işin o kadar basit olmadığını gayet açıkça anlatmıştı. Şimdi bizler de aynısını yeni gelen arkadaşlara yapıyoruz. Evet bazen "Bugün bir bonsai yaptım" cümlesini kurabiliyoruz ama bunu kolaycılığına indirgemek niyetiyle söylemiyoruz. En azından forumun "üyelerin çalışmaları" bölümünde isimlerini gördüğünüz herkes işin zorluğunun farkında.
Dediğiniz gibi, gidip daha bu aralar yeni çiçeklenen güzel bir dalı kesip saksıya koymakla bonsai olmuyor. Ama aynı şekilde saksıda 20 yıl durunca da olmuyor.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi polatuz
, Benim savunduğum tezler, insanların hevesini kırmaya yönelik değil. Sadece geçmiş deneyimlerime dayanarak, büyük hayal kırıklıklarına neden olabilecek hatalardan onları korumaya çalışmaktan ibarettir.
|
Bugün Çin ve Japonya hariç geri kalan tüm ülkelerde, bonsaiye merak saranlara, 20 yıldan önce bonsai yapamazsın dendiği de korktukları için kısa sürede bırakıyorlar. Bunu görmek için, üye olup, bir iki yazışma sonra gelmeyenlerin son mesajlarına bakmak yeterli. Eğer Ali Bey bizlere "aferin çok güzel olmuş" demeseydi belki bizlerde vaz geçerdik. Bizler aynı tepkiyi vermeseydik yeni arkadaşlarımız giderdi. Ama bu yalancı bir güven pompalama değil. Bunu yaparken de birbirimizi eleştirmekten, uyarmaktan geri kalmıyoruz.
Eğer yarışmalar bölümünde benim Vyssera ile son yaptığım yazışmalara bakacak olursanız her hangibir maddi değeri olan hediye yerine uyduruktan bir kağıda da olsa bir sertifikayı tercih ettiğimi göreceksiniz. Her insan takdir edilmek ister. Bence bonsai gibi zorlu bir yolda, bu takdir edilme ihtiyacı daha da yükseliyor. Zira bonsai ile uğraştığınızı söylediğinizde çevrenizdeki herkes size deli muamelesi yapıyor.
Hanım yemek için deminden beri çağırıyor. hızlı ve kısa yazmak zorunda kaldım. Yanlış anlamaya neden olacak cümleler varsa, öyle bir niyetim olmadığını şimdiden belirteyim.
Nice güzel bonsailerde görüşmek üzere.