Polatuz merhaba, bayan uyelerimizin bonsaiye katilimlarinin az olmasini onlarin yasi ile ilgili oldugu dusuncenize katilmiyorum. Bonsailer onlari yapanlarla yas orantisi kurulamaycagini dusunuyorum. Ornegin sizden sonra agaclariniza belki kiziniz ve ya kiz torununuz bakabilir ve onlarin sizin agaclariniza bakma istegi olgunluk yasi ile de ilgili degildir. Sizi izlemislerse, ne yapacaklarini biliyorlarsa cocuk yastan itibaren sizin agaclariniza hic zorlanmadan bakabilirler ki agaclar. nette de her yastan bonsai ile uyeler vardir.
Bayan uyelerin yeteri kadar bonsai ile ilgilenmemelerini ben sadece zaman darligina bagliyorum. Yine de en dogru cevabi onlardan alacagiz
Guzel bonsailer, yaslanmadan once de guzeldirler. Agacin yaslanmasi sadece guzelligine olgunluk ekler. Bonsainiz sadece bonsai saksisina dikilip son halini aldiktan sonra ona bitmis, bonsai olmus gozu ile bakmamalisiniz(bonsai yasiyan bir sanat oldugu icin uzerindeki calisma hic bitmez) Yaptiginiz her asamada her calismada agacinizi bir adim daha istediginiz foruma yaklastirmis ve ya ulastiginiz forumu korumak icindir. O yuzden bonsaide her asamada bir guzellik vardir ve bonsai bu sure bu kadar yil icerisinde tamamlanir diye de bir kural yoktur. Agac uzerinde yapilan her calismada her asamada keyif alinmalidir. O yuzden agaclar. netin bonsai yarismalari hakkinda dusunduklerinize de katilmiyorum. Ben inaniyorum ki bu gibi yarismalar, ozellikle bonsaiyi yeni yeni taniyan Turkiyedeki bonsai calisanlarina cok katkisi olacaktir, onlari ve yeni ogrenmek istiyenleri guzel agaclar yapmak icin tesvik edecektir. Zaten yarismanin amaci da budur.
Uyelerimizden Vyssera hepiniz gibi bonsaiyi yeni ogrenen ve ogrenmiye devam eden, Iyi bir bonsai ustasi olma yolunda bir bonsai sevdalisi.
agaclar.net 1. bonsai yarismasinda en iyi agaci sergileyen Vyssera, yarismadan once ve yarismadan sonra neler hissetigini bizlerle paylasirsa yarisma hakkinda olumsuz dusunen uyelerimize de olumsuz dusuncelerini degistirmesi icin yardimci olur diye dusunuyorum.
Hepinizin guzel bonsaileri olsun.