Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI
Bonsai ile surekli ilgilenen uyelerimizden cogu erkek(bir iki bayan uye disinda)
|
Ali Bey,
Biliyorsunuz bonsailer yaşlandıkça güzelleşiyor. Acaba bayanlar ve yaş meselesi mi bu soruna neden oluyor? Yani olgun bir bonsaiyi yetiştirecek yaşta olduğunu kabul eden bir hanım katılımcımız mı yok!!!
Böyle bir konuyu fırsat bilerek acaba yeni bir tartışmayı başlatsam mı diye düşünüyorum. Bonsaiyi, doğada büyük boyutlara ulaşan bir bitkiyi minik kalmaya ikna etme sanatı olarak tanımlayan bir yazı okumuştum. Bu ikna etme süreci birkaç yıl ile birkaç onyıl arasında değişebilir. Yani bir fidanı alıp kesip biçip bonsaiye benzetmek, köklerini, dallarını budayıp bonsai saksısına dikmek bir bonsaiye sahip olmak demek olmuyor. Bir bonsaiyi yetiştirme süreci birkaç yıldan birkaç onyıla kadar zaman alabiliyor. Bonsai emek, sabır isteyen bir süreç.
Bu anlamda bu sitenin bonsai yarışmaları da aslında yanlış bir süreç. Bu site onyıllara uzanan bir yaşa eriştiğinde, o zaman yarışmalar anlam kazanacak.
"Bugün bir bonsai yaptım" diyen arkadaşlar da o zaman, küçük kalmaya ikna ettikleri ağaçlarını sergilediklerinde, daha bir gururla taktirlerimizi kabul edebilecekler.