View Single Post
Eski 27-03-2008, 14:44   #228
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çiçeksiz balkon Mesajı Göster
Ben de petunya tohumlarımı bugün ekeceğim.İlk denemem olacak.....(
Petunyaları çok seven ve tohumundan yetiştiren birisi olarak, tohumları toz gibi görülünce bunlar hayatta çimlenmez sanılan, ancak çimlenmesi ve yetiştirmesi kolay olan bir çiçektir. Hatta bir sene önceki petunya saksısında muhakkak kendi kendine dökülen tohumlar çimlenir.
Ben fazla uğraşmıyorum. Yumuşak topraklı- torflu bir saksıya tohumları şöyle bir serpiştirip, tırmıkla çok yüzeysel hareketlerle üzerinden geçiyorum. Kısa sürede çimleniyor. Çimlendikten sonra hava eğer serinceyse büyümesi biraz geç oluyor. Sıcak havalarda çabuk büyüyor. Belli büyüklüğe gelince de saksılara geçiriyorum.
Fide dikerken bir püf noktası; saksı toprağına fideyi dikmeden önce toprağı sulayın, suyu iyice çekince fidelerinizi dikin.

Konunun başına baktım da aşama aşama fotoğraflamışım, işinize yarar sanıyorum.


Düzenleyen limon : 27-03-2008 saat 14:47 Neden: ekleme
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön