Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çiçeksiz balkon
Ben de petunya tohumlarımı bugün ekeceğim.İlk denemem olacak.....(
|
Petunyaları çok seven ve tohumundan yetiştiren birisi olarak, tohumları toz gibi görülünce bunlar hayatta çimlenmez sanılan, ancak çimlenmesi ve yetiştirmesi kolay olan bir çiçektir. Hatta bir sene önceki petunya saksısında muhakkak kendi kendine dökülen tohumlar çimlenir.
Ben fazla uğraşmıyorum. Yumuşak topraklı- torflu bir saksıya tohumları şöyle bir serpiştirip, tırmıkla çok yüzeysel hareketlerle üzerinden geçiyorum. Kısa sürede çimleniyor. Çimlendikten sonra hava eğer serinceyse büyümesi biraz geç oluyor. Sıcak havalarda çabuk büyüyor. Belli büyüklüğe gelince de saksılara geçiriyorum.
Fide dikerken bir püf noktası; saksı toprağına fideyi dikmeden önce toprağı sulayın, suyu iyice çekince fidelerinizi dikin.
Konunun başına baktım da aşama aşama fotoğraflamışım, işinize yarar sanıyorum.