Konu: Çim
View Single Post
Eski 25-03-2008, 21:44   #76
Saimd
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-03-2008
Merhabalar,

Emeği geçen herkese teşekkür ederim, çok güzel bir site olmuş. Malina hakikaten çok farklı bir zekaya sahip. Tebrik ederim.

Konumuza döneyim:

Ben, nihayet arzuladığım bir yerde bahçeli bir ev satın alabildim. Ev bir site içinde, yaklaşık 350 m2 kullanılabilir bahçeye sahip ve site Istranca ormanına bitişik. Yani sırtını ormana dayamış, muhtemelen eskiden ormanlık bir alanmış.

Sorunum şudur:

Bahçeyi çimlendirmek istiyorum. Doğal çimi var ama gerek görüntüsü gerekse bünyesi çok sağlıklı değil. Sorduğum kişiler, toprağın 40-50 cm derinine inince kireçli toprak olduğunu söylediler.

- Böyle bir yerde ne tür çim kullanmalıyım. Ben ingiliz çimlerinin rengine ve genel görünümüne hayranım. İngiliz çimi Çatalca'da yetişir mi?

- Toprak bellendikten sonra ilave toprakla zeminin toprağının yenilendiğini öğrendim. Bu toprağın herhangi bir toprak olmaması gerekir diye (Düz mantıkla) düşünüyorum. Ne tür bir toprak önerirsiniz?

- Bauhause'da bitki bölümünden öğrendiğim husus 10 kg' luk torbalarda satılan gübrelerin rahatlıkla kullanılabileceği, doğal gübrelerin yabanıl otların türemelerine neden olmaları itibariyle pek doğru olmayacağı şeklindedir. Bu doğru mudur?

Çok teşekkürler, başarılar.

Saimd Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön