View Single Post
Eski 24-03-2008, 13:08   #1
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Kuzu Ispanağı

Kuzu ıspanaklarını yıkayın, süzgeçe alın.

Bir büyük boy kurusoğanı piyaz doğrayıp, az sıvı yağ ile yayvan bir tavada kavurun. Sonra ateşin altını açıp ıspanakları ekleyin, biraz tuz, biraz karabiber...

Hızlı hızlı karıştırarak kavurun. Harlı ateşte kavurmamızın sebebi ıspanakların suyunu salıp lapalaşmaması...

Kavrulduktan sonra , kayık tabağa alın. Hafif ılınınca üzerine sarımsaklı yoğurtla yemeğiniz hazır.

İçinde salça, pirinç, domates olmadığından ve ıspanak lapalaşmadığından yemeğinden çok daha lezzetli oluyor. Ispanağın kendi lezzetini ve kokusunu alıyorsunuz.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön