Sayın merih,
bu bitler nerden gelir nereye gider nasıl sararı çok açıklıyamam ancak bir bitkiden diğerine geçmesi çok normaldır. Bundan dolayıdır ki tüm bitkilerinize bunu uygulamanız gerekir. Phal.lerde bu ilacın fitotokistitesi olmadığını biliyorum ancak diğer bitkilerde bilemem. Sadece uygundur diyebilirim. Adlarını telafuz etiğiniz ilaçlar kontakt zehirleridir, yani böceğe bulaşması değmesi gerekir. Bu pamukçuk biti zaten kendini koruyan bir tür reçineye sahip olduğundan çoğu ilaç ulaşamıyabilir. bir de bu böcekler köşe buçak kuytu yerlere de yumurtladıklarından veya saklandıklarından sizin bahsetiğiniz ilaçlarla kalıcı bir çözüm elde etmek çok da mümkün olamıyabiliyor. Benim tafsiye etiğim Mospilan, Confidor veya provado gibi ilaçlar sistemiktir yani bitkiye zarar vermeden öz suyuna geçecek şekilde emilirler vede bu bitkiye musallat olmuş özsuyunu emen her tür böceğe de etki ederler. en az 6-8 ay etkilidirler. Bende bu ilaçlar olmadan evvel çok uğraş verdim ancak bu sistemikler şimdilik çok etkililer. Özeliklede diğer bir bela olan kırmızı örümceğe de... tabii ilerde bu ilaca da direnç kazanırlar ise yeni bir müstahsarın ruhsat almasını bekliyeceğiz
Tabii evlerde ziraii ilaç kullanımında azami dikkat gerekiğini de burda yinelememde fayda var sanırım...
Eşinizi de her ne kadar tanımıyorsam da selamlar.