View Single Post
Eski 21-03-2008, 22:01   #8
Hidro
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Tessekkurler Sn Envor,

Sizin yaptiklarinizin yaninda bizimki sanirim oldukca ufak kaliyor

Size ve forumdaki butun diger uzman arkadaslara bir kac sorum var,

1. Hangi bitkileri ayni EC ve PH li besinle besleyebiliriz. Var midir boyle bir genelleme.

2. Sicaklik hep sabit mi olmali? Varsa nedir ? 21 derece iyi midir?

3. Cimlenmis bir tohum ne zaman fide olur . (domates, biber gibi uzun govdeli bitkiler icin)

4. Sistemimiz hakkinda elestrileriniz onerileriniz var mi?

5. Budama yapmak gerekiyor mu belirli bir boy ya da yaprak sayisina gelince

6. Isigi 18 saat acik tutuyorum su anda dogru mu?

7. Kudret bey, bildiginiz gibi sizden edindigimiz besin erigini fide donemi icin 50,40,40 oraninda kullaniyoruz. Ben simdi fide donemi ne zaman bitiyor bilemedigim icin soruyorum 60,40,40 a ne zaman gececegiz.

8. Fidelerin normal hizla buyudugunu anlamak icin bir kriter var midir?(Tabii her bitki icin farklidir ama yinede bazi genellemeler olabilir , ornegin yapraklar genis olmali boylar 10 cm olmali gibi )

9. Bizim fasulyeler nerdeyse 1.5 metre oldu , domatesler 10 cm. yaklasik 20 gunde. Bu normal mi? Yani Fasulye cok mu hizli buyur ? Yoksa bizim domatesler mi guduk kaldi?

Sorularimin bazilari garip gelebilir sizlere.Ancak ben hayatimda ilk defa bu kadar cok turu birarada yetistirmeyi deniyorum. Bir cogunu hic yetistirmedim ve bildiginiz gibi kapali bir ortamda yapmaya calisiyorum bu isi. Acikcasi oneri ve goruslerinize cok ihtiyacim var.

Herkese cok selamlar

Hidro

Hidro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön