View Single Post
Eski 16-03-2008, 00:14   #25
Eaglion
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vyssera Mesajı Göster
ağaç zaten bonsaiye çok uygun bir ağaç değil, bu malum, söylediğin şekilde yeni dalcıklar elde etmek mümkün mü bilmiyorum, bu konuda teorik bir bilgim yok,
Bu konuda yakın zamanda Tijeen Hanım İçin bir çizim de yollamıştım. Bendeki şimşirlerde denedim. Mevsim itibariye daha dal olamadılar, ama işe yarıyor gibi.

Kesin görmüşsündür. Çizimler burada. Burada son çift hariç hepsi alınmış. Tijeen Hanım'ın o kadar çok dala ihtiyacı yok. Zira sadece gövde kalınlaşması için, feda edilecek dal olacaklar.

http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=312

Alıntı:
Ben bu ağaçtan olsa olsa mini bonsai olur diyerek yola çıktım, ...
...şimşirden buket tarzından başka doğru düzgün ağaç olacağına inanmıyorum,
Sonu öyle olacak gibi. Alıntıda kısaltım, belirtiğin gibi sadece gövde bile bir kaç sene alacak. Bana gövdenin bu haliyle (çok uzun ve ince) o bile tuhaf durur gibi geldi.

Alıntı:
Önce fidan seçimi diyorum yani,
Tijeen hanım,

Vyssera'nın bu konuda ne kadar haklı olduğunu ilk uygun fidanınızı aldığınızda anlayacaksınız. Öyle bir fidan bulduğunuzda, bir kaç saatlik çalışma sonunda neredeyse bitmiş bir bonsainiz oluyor.

Ama siz yanlış şeçim yaptım diye üzülmeyin. Çoğumuzun ilk fidanları böyle olmuştur. Eminim Vyssera'nında. Bu biraz da şartlardan kaynaklanıyor. Ben nereden alınacaklarını bile bilmediğim için ilk üç fidanımı şirketimizin bitkilerini sulayan seracılardan istemiştim. Bırakın bonsaiye uygun olmayı, üçü de yarı ölüydü.

Bu fidanlarla uğraşmak size çok daha iyi fidan şeçmek için bir yol gösterici oluyor. Bu ağaçta size sıkıntı yaratan her şeyi bir sonraki seçiminizde engellemeye çalışıyorsunuz.

Eaglion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön