Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 10-03-2008, 10:22   #640
praecox
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi phal Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar,
Phal.lerim forumdan elde ettiğim bilgiler ve özellikle sayın praecox'un yardımlarıyla oldukça göz alıcı görünüyorlar ancak yine bir sorunum var
Saksılardan birinde bitkinin hava kökleri üzerinde küçük kırmızı kuş bitine benzer örümceğimsi bir böcek gördüm ama malesef müdahale edemeden gözden kayboldu.Bu böcek,adını ilk defa forumda duyduğum bir orkide paraziti olan kırmızı örümcek ise yapmam gereken şey nedir?Tek bir örümcek görebildim şimdiye kadar;hızlı çoğalma gösteren tehlikeli bir parazit midir yoksa ilaçsız konvansiyonel bakımla çoğalmasını önleyebileceğim sıradan bir tür müdür?Temas olmadan diğer bitkilerime bulaşır mı?Böceği göreli birkaç gün oluyor ancak şimdi foruma yazma fırsatı buldum.Yardımcı olursanız sevinirim.
Kırmızı örümcek dediğimiz bitki zararlısı esasen öyle sizin gözle görebileceğiniz veya tasfir etiğiniz gibi kuşbitine benzer bir büyüklükte değildir. Kaldı ki öyle tek başına da pek görülmezeler adeta koloniler halinde görülür. genelde yaprak altlarında yaprak koltuklarında ince ağları ile kolonileşirler ürerler. Bitkiyi incelemiyen kontrol etmeyen gözler için kırmızı örümceği farketmek öncelikle yaprağa veya bitkiye verdiği hasardan anlaşılır. yaprağın rengi gümüşi bir renk alır. Umarım gördüğünüz o örümcek normal bildik bir örümceğin yavrusuydu. Bence telaşlanılacak bir durum yok.
Kırmızı örümcek Phal.leri çok tercih etmezler Dendrobium, Epidendrum gibi türlerin yaprakları onlara daha açık türlerdir. Phal.lerin bir numaralı belası pamukçuk bitleridir. Tabii bu phal.de asla kırmızı örümcek olmaz demek değildir.
Ama bir phal bir dendro yan yana olsa öncelikle dendro.ya yerleşir phal çok geçmez yanına bir dendro bir phal daha eklerseniz dendroya yayılım gösterir.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön