Istanbul Besiktas'da yuksek binalarin arasinda kalan kucuk bir bahcemiz var. Gunes almiyor (ogleden sonra 3-4 gibi aksam gunesini kismen aliyor) ve yogun yosun sorunu var. Ancak havadar ve etrafi kapali degil.
Benden once de bahce drenaji, peysaji icin her yil ciddi emek verilmis. Fakat bir turlu istenen sonuc alinamamis. Ben de gecen sene bir peyzaj mimarina drenaj/yosun/cim/peyzaj konularini cozmesi icin komple emanet ettim. Golgeye dayanikli diye hazir cim uygulamasi yapildi ama ise yaramadi. Yosun icin ilaclama yapildi, bu da sorunu cozmedi. Gecen yil ve bu yil ki resimlerini ekledim.
Simdi bu yil bahcemi yeniden yapmak istiyorum. Ezbere degil de danisarak, ozel cozumler ureterek.
(i) Yesillendirmeyi mutlaka istiyorum. Ancak, bundan once yosunlarla basetmem gerek??? Bana yosun onleyici olarak en etkin hangi cozumleri onerirsiniz? Hangi asamada kullanmaliyim?
(ii) Yazin Istanbul'un su sorununu da dusunerek cim mi yoksa baska bir yer ortucu mu onerirsiniz? Golgeye dayanikli ve nemli toprakla basedebilir olmali.
Bir de bu bahcede barinan ve misafir olan

1 kopek ve 7-8 kedi var...
Tesekkurler,
Guzide