Sayin Berduray, bahsettiginiz kaucuk agacinizin fotografina baktim.(orada cevaplamak yerine burada cevaplamayi uygun gordum. Nednmi? belki bonsaiye basliyacaginiz zamani daha da hizlandiririm diye

) Sizin de belirtiginiz gibi pek saglikli durmuyor bunun yaninda surekli boyu uzarken, uzayan uc uzerinde hic bir budama yapilmadigindan tum enerjiyi uzayan uc aldigi icin alt taraftaki yapraklar da hep dokulmus. Havalar isininca agacinizin daha saglikli olacagina inaniyorum(agacinizin saksisi altinda suyu toplamak icin bir kab varsa onun icerisine su birikmemesine dikkat ediniz)
Agaciniza bahar sonlarina dogru hava koklendirmesi yapabilirsiniz.
Agac govdesinden cikaracaginiz bilezik seklindeki kabugun genisligi agacin uzerinde koklendirme yapacaginiz yerin capi buyuklugunde olursa soyulan yer kendini yenileyip kapanma firsati bulmadan koklenme olacaktir dar bir bilezik cikarirsaniz kabuk kendini yenileyip orada tekrar bir kabuk baglama olabilir.
Agaciniz kalan kismi hangi boyda kalmasini istiyorsaniz oradan koklendirme yapabilirsiniz. Koklenen yeri kasip agaciz uzerinden aldiktan sonra kalan govde uzerindeki tomurcuklar acilip acilacak ve iki agaciniz olmus olacak.
Kolay gelsin, bonsai calismalarinizi da bekliyoruz.