Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vyssera
Eaglion, senin ağaçlarında da mevcut olan bir duruma işaret etmem gerek. Umarım kızmazsın,
Ağaç şimdilik böyle dursun, sonra tarzı değiştiririm diye bir sistemi kabul etmek zor. Plan baştan yapılmalı, ona göre budanmalı ve tellenmeli, Bepsinin ağacı için geçerli birkaç alternatif var, bunlar değerlendirilip, seçim yapılmalı. Bunlar şöyle sıralanabilir.
|
Sevgili Vyssera neden kızayım. Öğrenmek için buradayız. Hatalarımızı duymak istemiyorsak zaten buraya gelmeyiz. Uyarıların için çok teşekkür ederim.
Bir miktar "bekle ve gör" yaptığım kesin. Ama sandığın gibi yarı yolda plan veya tarz değiştirmek gibi bir niyetim yok. Çalışmalarım olarak koymuş olduğum iki ağaçta, biri ficus diğeri, küçük ardıçım, kafamdaki planın tutmama olasılıkları olduğu için B planları oluşturdum. Bu B planlarını da dramatik değişiklik yapmama gerek olamadan gerçekleştirebilecek şekilde planladım.
Uyarın için tekrar teşekkür ederim.
Bu ağaca gelince
Yine iki plan olacak ama, bu ağaç için iki öngörüm var. Esasında her ikisi de yöntem olarak benzer şekilde yapılabilir. Yaklaşık olarak ortaya çıkması bile 5-7 yıl alacaktır. Demin özellikle bu şekilde vermek istememiştim zira, şimdiki halinden oldukça farklı. Bepsi Hanımın adım adım geliştirmesi gerekecek.
Şimşirin dalları düşünüldüğünde, daha zor gibi görünsede alttaki daha kolay olabilir.
Senin düşüncen nedir?