View Single Post
Eski 07-03-2008, 02:28   #8
hassoman
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Tuzda Ayva Tatlısı ve somon balığı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevil Mesajı Göster
Ayva tatlısını denerseniz sonucu bildirirmisiniz.
Önce gecikmeden ötürü özür diliyorum. Aslında Ayva (bir tanesi armuttu) tatlısını yapalı hayli oluyor. Fakat, yapılış ve sunum fotoğraflarını beğenmedim. Daha düzgün fotoğraflamak için yeniden kolları sıvayacaktım. Ama bugün anladım ki buna zaman bulamayacağım.
Sıcak sıcak servis yapıldığında tadı güzel olmuyor. Buzdolabında bir gün beklerse tadı hoş. Dondurma ile servis yaptım. Çocukluğumda kuzinenin (kimi yerde maşinga da deniyor) fırın gözüne atıp pişirdiğimiz ayvaları hatırlattı bana...

Dün gece konuklarım vardı. Onlara tuz harcında somon balığı (Karadeniz) yaptım... Servis sırasında deriyi tamamen alıp üzerine zeytinyağını limonla çırptığım tuzlu sos gezdirdim... Bu harikaydı işte... Konuklarımın yanında pişirme ve sunuş aşamalarını ne yazık fotoğraflayamadım, ama gençler çok ilginç buldukları için cep telefonlarıyla sadece balığı tuz harcından ayırırken fotoğraf çektiler.

Siz bunu mutlaka deneyin derim. Balığın sadece karın içi temizlenecek. (İç taraftaki pıhtılaşmış kanı zarından çıkarıp temzlemeyi unutmayın...) Fırın tepsisi boyu kadar somon balığını (altına alüminyum folyo sermeyi unutmayın). Balığın altına, karnının içine ve üzerine bir sıra defne yaparağı koyun... (karın içine dilediğiniz harcı koyabilirsiniz. Karın yarığı iyice kapatılacak ki tuz girmesin) Balığı tamamen tuzlu harçla örtüp yaklaşık 50 Dk 250 derecede öncesinde ısıtılmış fırına sürün... (Bknz:http://www.devletsah.com/videoblog-tuzda-balik/)

Şimdi sıra tavukda...

Eklenen Resimler

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön