Sevgili praecox, gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederim. Demek ki kökleri çürümüş, (tamamen yok tek bir kıl bile), henüz o çürüme bitkiyi sarmadı gövdesini. Şu anda maalesef aspirinli suda duruyor, yeterli olmasa da. Toprağına gelince, eski toprağını çöpe attım bence toprağın yararı falan kalmamış, eşeleyip havalandırıyordum toprağı. Yeni toprak aldım tabii, ışığa gelince, tamam güneş almayan aydınlık yere koyarım bugüne kadar hep güneş aldı (öğle-akşam güneşi) pek de zararı olmadı ama olsun hasta bitkiye güneş aldırmayayım, ben de kahverengileşmenin topraktan olduğunu sanıyordum. Bitkiyi kesmeye cesaretim var mı bilmem ama budayacağım

Kışın zaten fazla sulamıyorum ama devetabanı için çok sulamadım dersem yalan olur

Son 1 aydır 4-5 günde bir suluyordum çok suçlu hissediyorum kendimi

Evet bitki 10 yıllık ve 1 metre düzgün gelişmemesinin nedeni yıllardır aynı toprakla yaşaması olabilir bi de son 1 ayda çok sulamamdan

Saksıya gelince, eski bitkinin saksısını çamaşır suyu ile fırça yardımıyla dezenfekte ettim ve soğuk suyla yıkadım iyice de kuruladım, benlateyi duymadım olsun saksı temiz oldu sakınca olmaz herhalde. Tekrar teşekkür ederim praecox çok bilgilendim, inşallah iyileşir yaşlı bitkim