View Single Post
Eski 14-04-2006, 22:16   #144
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Humeyra
Merhaba Mine, organik bitki ilaçları hakkında çok sordum ama bir konuda daha beni aydınlatabilir misin?
Beyaz sinek mücadelesi ile ilgili organik bir formül ararken Cine-Tarım diye bir derginin net sayfasında bazı formüller okudum:

"Alkol spreyi : 1-2 fincan %70'lik isoprophyl alkol ¼ su ile karıştırılarak kullanılır. Seyreltilmemiş alkol kullanımı bitki için risklidir. Afitler, beyaz sinek, tripsler ve unlu bite karşı uygulanmaktadır. Bir insektisidal sabunla karışımında prospektüs dikkate alınmalıdır."

İsoprophyl alkol nedir, anlayamadım. Bu adı tıbbi dezenfektanlarda gördüğümü hatırlıyorum. Pratikte temin etmesi kolay mıdır?

İnsektisidal sabun nasıl temin edilir, zirai zararlılar için kullanılan bir ürün müdür?

Bir de sarmısak yağı tavsiye edilmiş. Bütün bu maddeler bitkilere zarar verir mi? Sineklerden kurtulayım derken çiçeklerimi mahvetmekten çekiniyorum.
İzopropil alkolü kimyevi madde ve laboratuvar malzemesi sayıcılarından bulabilirsin.1-2 lt lik ambalajları da var.

İnsektisidal sabun olarak satılan bir maddeyi henüz görmedim. Biz insektisidal sabun olarak arap sabunu kullanıyoruz.
Beyaz sinek için,
%3 arap sabunu,%1 mavi alkol ve su karıştırarak ilaç yapabilirsin. Sarımsak yağı genel bir kaçırıcı.

Hümeyra, bu maddeleri bütün bitkine püskürtmeden önce bir minik yaprakta dene.

Bitkinin 10-15 cm üzerine sarı yapışkan tuzak asarsan ergin sinek miktarını azaltabilirsin.Tuzak dolunca yenisini asarsın. Biz bu yöntemi seralarda da çok kullanıyoruz.10-15 m2 ye 1 sarı tuzak, bitkinin 10 15 cm üzerine asılır. Bu tuzakların mavi olanları da tripsler için kullanılır aklında olsun.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön