Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Guler
Begonvilleri ben de çok seviyorum. Bodrum dönüşü gösterişli bir tane aldım, Manyasta nisbeten kışı kuytu geçirecek bir yere diktim. Kış hazırlıklarını yaparken de ona güzel bir apaçi çadırı yaptım naylondan. Ama sanki bunu kafi görmedim, ertesi günü gidip kablo ve ampul duy, alarak ona güzel bir tesis kurdum. Ampul (15w.) gece gündüz çadırı bir miktar ısıtsın dedim. Ama maalesef, bu çalışmalarım boşa gitti ve begonvilim o kışı atlatamadı.
Sonra daha dayanıklı cins dediklerinden aldım, onda da hüsran olunca, her yörenin kendi bitki örtüsü vara saygı gösterdim dediysem de inanmayın. Şimdi de diyorum ki ben begonvilleri hep, Bodrum ve Fethiyeden getirdim. Bir de İstanbul'da satılanlardan alıp denemeliyim, İstanbul'da Adalarda çok güzel yetişiyor, neden olmasın?
|
Gülay Hanım , mor küçük çiçekli ve bol dikenli olan Begonvil yabani olarak nitelediğim cinsi kışa daha dayanıklı sanıyorum .Güzelçamlı sahil ve merkezde
Begonviller gayet iyi durumda , Davutlar merkez denizden 3-4 Km. içeride
Begonvilleri max. -5 derece de 2 senedir kaybediyorum .Sadece geçen seneden kalan Begonvilim bu kış hiçbir tedbir almadığım halde donmadı .
Geçen sene yan dallarını budadım ve tepesini alarak boyunu 2.5 metrede durdurdum ve gövde yapmasını sağladım . Gövdesi kalın olursa soğuğa daha iyi
dayanır düşüncesi ile .Sanırım başarılıda oldum inşallah bu sene 5 metre boy
yaptığını görürüm .