Konu: Palmiye
View Single Post
Eski 03-03-2008, 11:21   #92
hamibasoglu
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Giriş Tarihi: 01-09-2007
Ravanea

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İzmirli Mesajı Göster
İyi geceler!
2 hafta önce çeşmede uzun süreli(2 gün) soğuk bir hava meydana geldi ve sanırım kentia mı öldürdü. Soğuklar olduğunda evin içine taşıdım ancak taşıdığımda yaprakları kararmıştı. Yeni çıkartmak üzere olduğu yaprağa baktım o yeşildi ancak bugün baktığımda yeşil kısmın azaldığını ve yavaş yavaş kuruduğunu gördüm. 2 haftadır sulamıyorum ve evin içinde. Kurtulma şansı varmıdır sizce?

Bahçede rüzgardan korunaklı ve günün çoğunluğunda güneş alan bir yere Ravanea Rivularis alıp dikmeyi düşünüyorum. Ancak toprak su tutan ve birazcık killi bir toprak. Toprak seviyesini duvar örüp yükselterek drenajı sağlayabilirmiyim? Ne tür toprak kullanmam gerekir?
Teşekkürler =)
merhabalar,
öncelikle Kentianızı yaşatabilirsiniz.
ancak ne tür bir kentia olduğunu bilmem gerek.tek gövdeli mi?
sulamayı kesmeniz doğru olmuş.
sanırım kentianızın geçirimsiz toprak yüzünden kökleri,soğuk yüzünden de yaprakları etkilenmiş.
kararan yaprakları kesin.Palmiyede tek büyüme sürgünü vardır.o kısım tam ölmemişse yaşatabilmeniz mümkün.
öncelikle sıcak bir ortam sağlayın.ısı 18 C.Yi düşmesin.
saksınıza 0 numara bildiğimiz Kum Ekleyin.(tuzsuz).gövdeyi ince bir gazlı bezle sarın,sonra 15/15/15 gübre ile toprağı gübreleyin.(1 avuç kadar.)Topraktaki nem varoldukça su vermeyin.Eğer uç sürgününde küflenme veya kötü bir koku
var ise temiz bir püskürtme kabıyla(camsil,yumoş vs.hani evlere sıkıyoruzya
az bir miktar precarb adlı fungusit ile muamele edin. ve bekleyin.
umarım açıklayıcı olmuşumdur.
ravaneaya gelince Majeste palmiyesi izmir de yaşayabilir.
sizin de dediğiniz gibi eğer toprak geçirimsiz ise ağacı çukura dikmeyin.
öncelikle 50 cm kadar toprağı kazın.altına 20/30 cm çakıl koyun.daha sonra 30 cm kumlu toprak(%50 kum+%50 toprak)en az 1 m.yükselttiğiniz seviyeye yine kumlu toprakla dikim yapabilirsiniz.Hayvan gübresi kullanmayın.
bu aylarda 15/15/15 mayıs haziran gibi 25/5/15+micro elemntli gübre kullanın.
Dypsis i tavsiye etmiyorum.
zaten Türkiye'de bulamazsınız diye düşünüyorum.
selamlar

hamibasoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön